Dyrøy @Camp Solbergfjord
©Camp Solbergfjord
Jenny Hoff
Jenny Hoff
Dyroy Holiday
©Dyrøy Holiday
Jaeger Adventure
©Jæger Adventure
Huskytur med slede
©Arctic Guide & Visit

Bli kjent med vakre Dyrøy

Drømmer du om nordnorsk ferieidyll på en skjult perle enda ikke oppdaget av alle? 

Dyrøya ligger på den lune innersida av Senja, rik på historie og med sin frodige vegetasjon er Dyrøy i reiselivssammenheng en viktig del av Senja. Fra gammelt av når sjøveien var primære adkomst lå Dyrøy og Senja tett sammen, og var til og med på et tidspunkt deler av samme kommune i gamle Tranøy. Idag er Dyrøy en egen kommune som består av selve Dyrøya, samt fastlandet inntil Sørreisa på den ene siden, Målselv og Salangen kommune på den andre og grenser til Senja og øyriket Harstad i sjøveien. 

Det er vel verdt å tilbringe et par netter så du rekker å gå både Dyrøygommen og Børringen, Kyststi til Berg og Hagenes Kystfort, såvel som den flotte kyststien ut til Kvalnes der du kan gå videre til Hållaksla - for å nevne noen. 

Det er lite som slår å gå Dyrøygommen i midnattssol, å høre rullesteinene på rullestein-strendene ytterst på Dyrøya ligge å klirre sammen med bølgene i stillhet eller å oppleve det mektige landskapet Børringen har å by på.

Unike beiteforhold gjør at gårdene som driver med sau her har fått flere priser for god kjøttkvalitet- og matkvaliteten er så viktig på denne lille plassen at det finnes en egen liten lokalmat-leverandør som selger lokal mat, slik som lokale fenalår, pinnekjøtt og andre lokale herligheter vel verdt et stopp innom Dyrøymat.

De tre flotte overnattingsstedene Attme HaveCamp Solbergfjord og Jæger Adventure Camp har mye spennende å by på.