Ånderdalen National park ©Cathrine Solstrand
©Cathrine Solstrand

Sykling & vandring

Fotturer:

Senja-regionen byr på unike vandreturer for alle nivå! Dra til Fjordgård og gå på det ikoniske fjellet Segla. Ønsker du en utfordring tar du deg en tur til Sukkertoppen, men hvis vil du ha en lettere tur er Husfjellet et godt alternativ. Dra til Ånderdalen Nasjonalpark hvor du finner flere merkede turløyper, rasteplasser, åpne buer og gammer. Få sand mellom tærne på stranda i Bøvær, eller test en svømmetur i det turkisblå havet. Et besøk til vakre og frodige Dyrøy som ligger mellom Senja og fastlandet er også et must. Her finner du flotte turopplevelser på Børringen og Dyrøygommen. 

Vær varsom og ta forhåndsregler. Les mer på www.varsom.no.

Sykling:

Lei sykkel hos mange av våre lokale leverandører og dra på sykkeltur langs Nasjonal Turistveg. Her finner man også Nasjonal sykkelrute nr. 1 - Kystruten som fører deg gjennom de mindre traffikerte veiene langs kysten og gjennom de mangfoldige fjellene som finnes her. 

Her garanteres høy Instagram-faktor gjennom de mange utsiktspunkt og dramatiske fjell som stuper rett ned i havet. Ta en pause på rasteplassen ved Tungeneset og nyt utsikten mot den velkjente fjellrekken Okshornan. Legg også inn et foto-stopp ved utsiktspunktet i Bergsbotn. I Ersfjorden finner du en lang og hvit sandstrand, som minner om sydligere strøk, med mange tilrettelagte bålplasser. Må du på toalettet underveis, så er Gulldassen, Milliondassen og Naustdassen en attraksjon i seg selv og verdt et besøk. 

Nå finnes også muligheten for å oppleve Senjas spektakulære natur fra sør til nord på el-sykkel.  

 

Finn mer informasjon om turer på Senja her    Finn mer informasjon om turer på Dyrøy her

 

Selected filters:
<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>