Senjaregionen jobber for å bli merket som bærekraftig reisemål høsten 2022
Bærekraftig reiseliv er et sterkt voksende fenomen globalt. Segmentet som ønsker å reise grønt er stadig voksende, også i Norge. Over hele landet finner du nå flere bærekraftmerkede reisemål.
Visit Senja Region SA jobber nå strategisk i områdene Senja og Dyrøy for å bli kvalifisert til å oppnå merket Bærekraftig reisemål høsten 2022. Ordningen, som skal bidra til at det jobbes langsiktig for en mer bærekraftig reiselivsutvikling, forplikter Visit Senja Region SA til å ta vare på natur, kultur, miljø, styrke sosiale verdier og være økonomisk levedyktig. Å oppnå merket for Bærekraftig reisemål er et kvalitetsstempel i reiselivssammenhen og viser at man har vært gjennom, og kontinuerlig gjennomgår, tydelige krav for bærekraftig utvikling.
Sammen med Mimir AS, som er en rådgiver for reiselivet, jobber Visit Senja Regionen for å bli ett attraktivt bærekraftig reisemål for fremtiden.
Mer om bærekraftig reisemål og handlingsplanen til Visit Senja Region kan du lese her:
Les mer om prosjektet hos Mimir
Les Masterplan Senja- by invitation her
Les Handlingsplan for Senjaregionen 2021 -2022 her
Merket for Bærekraftig reisemål baseres på Standard for bærekraftig reisemål
Les også den ferske Menon-rapporten om verdiskaping og ringvirkninger i regionen Økonomisk analyse av reiselivet i Senjaregionen
Hva kan du som besøkende gjøre for at oppholdet blir mest mulig miljøvennlig?
Velg lokalt
I all hovedsak handler det om å benytte de lokale og «grønne» tilbudene innen mat, overnatting og opplevelser. Ved at du spiser på lokale restauranter og handler på lokale butikker bidrar du til et levende lokalsamfunn. I flere av regionens små bygdesamfunn er det takket være ditt besøk at lokalbutikken, skole, barnehage, eldrehjem og øvrige lokale tilbud kan bestå, året rundt.
Sporløs ferdsel i naturen
Vi er stolte av naturen på Senja. Vill, storslått og ren, det er slik vi ønsker at du skal få oppleve den. For at du skal finne mest mulig ro, glede og hvile ved synet av det spektakulære landskapet oppfordrer vi alle som ferdes i naturen til å ikke legge igjen søppel og annet avfall. For det gjør unektelig noe med synet av den perfekte utsikten, dersom øyet blir oppmerksomt på papir, plast eller annet avfall som forstyrrer og er til sjenanse når du skal knipse #perfectmoment-bilder, eller hva?
Ikke minst så har Senjaregionen et rikt dyreliv, både til lands og til vanns. Det kan få fatale konsekvenser dersom avfall av plast eller glass blir tatt i nærmere øyesyn av nysgjerrige og sultne dyrevenner.
Hvis vi alle husker på å alltid ha med noen avfallsposer i tursekken, er det enkelt å ta med seg både eget og andres avfall til nærmeste søppelkasse!
Sertifiserte bedrifter
Per i dag er disse bedriftene miljøsertifiserte:
Green Key
Green Key er en av de største globale miljøsertifiseringsordningene med over 3200 miljøsertifiserte hoteller og overnattingsbedrifter i 65 land.
Formålet er å fremme bærekraftig turisme og dermed forebygge klimaendringer. Green Key synliggjør bedrifter som gjennomfører positive miljøtiltak.