Skiing at Husfjellet
©Senja by heart

Bærekraftig utvikling i Senjaregionen

Senjaregionen jobber for å bli merket som bærekraftig reisemål vinteren 2023

Bærekraftig reiseliv er et sterkt voksende fenomen globalt. Segmentet som ønsker å reise grønt vokser også i Norge, og etterspørsel etter bærekraftige alternativer i reiselivet øker for hvert år. I hele Norge finner man nå flere og flere reisemål som blir merket som bærekraftige og som forplikter seg til å kontinuerlig jobbe med bærekraft i alle ledd.

 

Visit Senja Region SA jobber nå strategisk i områdene Senja og Dyrøy for å bli kvalifisert til å oppnå merket Bærekraftig reisemål vinteren 2023. Ordningen, som skal bidra til at det jobbes langsiktig for en mer bærekraftig reiselivsutvikling, forplikter Visit Senja Region SA til å ta vare på natur, kultur, miljø, styrke sosiale verdier og være økonomisk levedyktig. Å oppnå merket for Bærekraftig reisemål er et kvalitetsstempel i reiselivssammenheng og viser at man har vært gjennom, og kontinuerlig gjennomgår, tydelige krav for bærekraftig utvikling. I samarbeid med Mimir, og kommunenen Senja og Dyrøy, jobber Visit Senja Regionen for å bli ett attraktivt bærekraftig reisemål for fremtiden. For å bli merket må man oppfylle krav og dokumentere i henhold til Standard for bærekraftig reisemål

 

Visit Senja Region søker nå ny prosjektleder - søknadsfrist 15. august 2023. Les mer her.

 

Mer om bærekraftig reisemål og handlingsplanen til Visit Senja Regionen kan du lese her:

 

Visit Norway

Les mer om prosjektet hos Mimir

Les Masterplan Senja- By invitation her

Les Handlingsplan for Senjaregionen 2021 -2022 her

 

Les også Menon-rapporten om verdiskaping og ringvirkninger i regionen Økonomisk analyse av reiselivet i Senjaregionen

 

 

Hva kan du som besøkende gjøre for at oppholdet blir mest mulig miljøvennlig?
 

Velg lokalt

I all hovedsak handler det om å benytte de lokale og «grønne» tilbudene innen mat, overnatting og opplevelser. Ved at du spiser på lokale restauranter og handler på lokale butikker bidrar du til et levende lokalsamfunn. I flere av regionens små bygdesamfunn er det takket være ditt besøk at lokalbutikken, skole, barnehage, eldrehjem og øvrige lokale tilbud kan bestå, året rundt.

 

Sporløs ferdsel i naturen

Vi er stolte av naturen på Senja. Vill, storslått og ren, det er slik vi ønsker at du skal få oppleve den. For at du skal finne mest mulig ro, glede og hvile ved synet av det spektakulære landskapet oppfordrer vi alle som ferdes i naturen til å ikke legge igjen søppel og annet avfall. For det gjør unektelig noe med synet av den perfekte utsikten, dersom øyet blir oppmerksomt på papir, plast eller annet avfall som forstyrrer og er til sjenanse når du skal knipse #perfectmoment-bilder, eller hva?

 

Ikke minst så har Senjaregionen et rikt dyreliv, både til lands og til vanns. Det kan få fatale konsekvenser dersom avfall av plast eller glass blir tatt i nærmere øyesyn av nysgjerrige og sultne dyrevenner.

 

Hvis vi alle husker på å alltid ha med noen avfallsposer i tursekken, er det enkelt å ta med seg både eget og andres avfall til nærmeste søppelkasse!

 

For trygge turer og skredvarsel, hold deg oppdatert på varsom.no

 

 

Sertifiserte bedrifter

Per i dag er disse bedriftene miljøsertifiserte:

 

Skrolsvik Kystferie

Norwegian Wild

Senja Fjordhotell

Senja Arctic Lodge

Basecamp Senja

Mefjord Brygge

Camp Solbergfjord

Dyrøy Holiday

 

 

Green Key

Green Key er en av de største globale ordningene med over 3200 miljøsertifiserte hoteller og overnattingsbedrifter i 65 land.

Formålet er å fremme bærekraftig turisme og dermed forebygge klimaendringer. Green Key synliggjør bedrifter som gjennomfører positive miljøtiltak.

 

Les mer om Green Key her

 

Sikkerhet og tiltak - ROS-analyse

Visit Senja SA har i samarbeid med kommunene Senja og Dyrøy laget en ROS-analyse over mulige hendelser, løsninger og tiltak for besøkende i Senjaregionen. 

 

Hele analysen kan du lese her