Topptur Husfjellet
©NordNorsk Reiseliv
Topptur Husfjellet
©NordNorsk Reiseliv
Topptur Husfjellet
©NordNorsk Reiseliv
Topptur Husfjellet
©NordNorsk Reiseliv
Mefjordvær
©NordNorsk Reiseliv

Toppturer i Senjaregionen

Toppturer på Senja

Vinterlandskapet på Senja samler det beste fra Lyngen og Lofoten. I mange år var de vide fjordene og alpine fjellene mest kjent for besøkende på sommertur. Nå kan du høre lyden av støvler som trår inn i toppturbindinger langt ut i mai måned.

På Senja byr de alpine fjellene på mange muligheter for folk som vet hvor de skal lete etter god snø og skikjøring. Når du er på tur med en sertifisert guide vil vedkommende ut ifra vær, vind og risikovurdering ta deg med på en sikker tur etter dine evner. De fleste av turene på Senja går i en av de flotte fjordene nord på øya. Husfjellet og Keipen er to av mange populære skifjell som byr på fjell, fjordutsikt og herlig skikjøring i nettopp disse områdene.

 

Sikkerhet på topptur om vinteren

I ustabile forhold kan toppturer på ski være livsfarlig. For et utrent øye er det vanskelig å vite om det man gjør rett er trygt eller ikke. Er man usikker på sine evner i ukjent landskap bør en dra på tur med en sertifisert guide. Om du vil ha med deg noen venner så bransjestandarden 6 gjester per guide. Om du lurer på hva slags utstyr du må pakke kan du se en pakkeliste for topptur på denne siden. Sjekk alltid værforholdene og skredvarslingen før du legger ut på tur - få en oversikt over Sør-Troms/Senja på varsom.no

Les mer om toppturen som forandret skredeksperten sitt friluftsliv.

 

Hvorfor bør man dra på skiferie til Senja?

For skikjørere er Senja stedet med variasjon. Her finner du topper som er knappe kilometeren høye, hvor mange av de ikke er verre enn at du kan ta to på en dag om du vil. Før var det litt vanskelig å komme seg til Senja på vinteren, men med den nye helårsfergen kan du enkelt komme deg dit fra flyplassen i Tromsø. Legg til lokal kultur og et helt vanvittig vakkert landskap og du er klar for en skiferie du kommer til å skryte av lenge. 

 

Ofte stilte spørsmål

  • Må jeg være i god fysisk form for å dra på topptur på Senja? Du trenger ikke være toppidrettsutøver for å gå på topptur, men det er ingen hemmelig at man får mer ut av dagen ved å være vant til fysisk aktivitet. Mange guider trener spesifikt mot skisesongen for å være klar for mange og lange dager i fjellet.  
  • Hvor vanskelig er skikjøringen på Senja? Det finnes stor grad av variasjon i terrenget, og det er mulig å være alt fra nybegynner til profesjonell.
  • Hva med overnattingssteder? Du finner ulike overnattingssteder på våre nettsider her.

 

 

Opplev mer av hva regionen kan by på her:

Selected filters:
<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>