Senja Moments - Tranøya
Senja Moments - Tranøya
Senja Moments - Tranøya
Senja Moments - Tranøya
Senja Moments - Tranøya
Senja Moments - Tranøya
Senja Moments - Tranøya
Senja Moments - Tranøya
Senja Moments - Tranøya
Senja Moments - Tranøya
Senja Moments - Tranøya
Senja Moments - Tranøya

Senja Moments - Tranøya

Tranøya er ei lita øy på sørkysten av Senja. Øya har ingen biltrafikk, og den eneste motoriserte kjøretøyet er traktoren på gården. Tranøya er stedet for å nyte stillheten og roen.
På øya er det flott natur og yrende dyreliv. Dere vil oppleve gode turmuligheter, både etter opptråkkete stier eller i marka. Dere kan også møte på en flokk spælsau, som går fritt rundt på øya og sørger for å holde kulturlandskapet i hevd.

Vi henter dere ved kaia på Refsnes og skysser dere over til Tranøya i båt. Båtturen tar ca 5 minutter og vi har alt utstyr nødvendig for overfarten. Kanskje ser vi ørn og andre sjøfugler og dyr under overfarten. På øya følger vi veien til fots fra kaia og opp til gården, turen tar omtrent 5 minutter. Om du trenger ekstra bagasjehåndtering er det bare å si ifra.

Lokaler:
Mellom skog og åkrer ligger Tranøy gård. Hovedhuset på gården er Prestegården fra 1856, som i dag brukes som gjestegård. I tillegg leier vi ut rom i Bryggerhuset fra år 1900. Ved prestegården troner Tranøy kirke fra 1773, som har vært et historisk møtepunkt i en årrekke. Gården består av flere andre hus, som fjøset, Gammelgården og Drengestua m.m.

Våre gjester overnatter i den nye Prestegården som har soveplasser for 10 personer. Prestegården har fellesareal i 1. etasje, med lounge og to stuer med langbord for matservering. I Bryggerhuset har vi 2 dobbeltrom med delt bad. Alle soverom har landlig utsikt.

Kjøkkenet er bemannet fra morgen til kveld og der lages tradisjonell norsk mat og vegetar etter ønske.

Våre lokaler er godt egnet for selskap, samlinger, kurs, møter og andre arrangementer.

Overnatting:
I Prestegården har vi har 2 suiter, 2 dobbeltrom, samt 2 enkeltrom tilknyttet et av dobbeltrommene. Dobbeltrommene ligger i 2.etasje og har egne bad.
Suitene ligger i 3. etasje med egne bad og stue tilknyttet rommet. Vi får mye skryt for de gode sengene våre.
Det er ikke heis i bygget.

Håndduker og sengklær er inkludert.
Kaffe/te inkludert for overnattingsgjester.

Måltider:
Vi tilbyr variert frokostbuffet, lunsj, snacks og middag til våre overnattingsgjester. Alle besøkende må forhåndsbestille middag og lunsj samt melde ifra om det er matallergier som må hensyntas.

Diverse informasjon:
Alkoholservering i restaurantdelen/uteservering.
Gratis parkering.
Gratis Wifi.

Aktiviteter:
Kulturvandring med guide:
Tranøya har vært bebodd i 2000 år, og vår lokale guide loser dere gjennom den rike historien om mennesker som har vært på øya før oss.
Kulturvandringen gir dere et innblikk i livet på øya fra vikingtiden og frem til nåtiden. Vandringen omhandler gården, naust-tufter og grav-tufter fra vikingtiden og omvisning i Tranøy kirke (1775).
ca 1,5 times vandring
Kr. 325,- p.p. Minimum 2 deltakere

Piknik for to.
Vi pakker nistemat, drikke og pledd i kurven til dere som dere kan ta med dere på tur der dere vil på øya.
Kr. 650,- for to personer.

Utleie av SUP og kajakk*:
Ønsker dere litt mosjon i ferien, eller vil dere prøve noe nytt? Hos oss kan dere leie SUP og kajakk, og selv utforske skjærgården rundt Tranøya i deres eget tempo.
Enten dere vil oppleve havet på friske morgener eller sene kvelder under midnattssola, er SUP og kajakk ypperlig for nærkontakt med elementene.
Vi leier ut komplett utstyr til både kajakk og SUP.
*Kajakk leies kun ut til personer med vått-kort.
Pris SUP: 300,- pr stk for 1 time.
Pris Kajakk: 800,- pr stk for 4 timer

Fisketur med Skipper:
Vi tilbyr fisketur med skipper i området rundt Tranøya. Rundt øya er det mulig å fiske blant annet sei, torsk, uer, kveite, makrell og hyse.
Vi har alt nødvendig utstyr og tar med kaffe og vann. Etterpå sløyer vi fangsten på kaia.
Varighet: ca 2 timer/ Kr. 690,- per person. Min 2 deltakere, max 5 deltakere.

Sightseeing med båt:
Opplev skjærgården rundt Tranøya fra båt. Dere får se den vakre naturen, fugleliv og dyreliv på og rundt øya.
Kr. 590,- p.p. Min 2 deltakere, max 7 deltakere.

Jacuzzi:
Frister det ikke med et havbad i nord-norske badetemperaturer?
På sommeren kan dere nyte de uendelige lyse sommerkveldene og på vinteren kan dere se nordlys og stjernehimmelen mens dere holder varmen med et deilig bad i jacuzziet. Varighet: 1 time.
350,- kr for 2 pers
475,- kr for 3 pers
585,- kr for 4 pers

Utlån av Truger og staver:
På vinteren kan dere låne truger hos oss, og utforske Tranøya til fots. Spør oss om turstier, eller bli kjent med øya på egen hånd.
Kr. 350,- per par.

Mate sauene:
På Tranøya har vi en morsom saueflokk av typen gammelnorsk spælsau. De vil gjerne smake hvis vi har noe godt å fore dem med. Fra april/mai har vi lam på gården.
GRATIS
Adresse: Tranøya 53, 9304 Vangsvik
Phone: 004746929013
E-post: