Viking Horses
Viking Horses

Viking Horses

Opplev nordlys og midnattsol fra hesteryggen!
Viking Horses AS har som mål å tilby turer på hesteryggen til skogs og oppover i fjellet i den fantastiske nordnorske naturen, såvel i midnattssola som under nordlyset vinterstid. Vi har trygge, veloppdragne hester av de urnorske hesterasene lyngshest, fjordhest og dølahest, de ekte vikinghestene. Våre dyktige turguider med lang hesterfaring gjør alt de kan for å by på en minneverdig opplevelse med det lille ekstra.

Vi holder til på Evenmo Fritidsgård, som ligger idyllisk til på sørsiden av Reisavatnet, 20 minutters biltur fra regionssenteret og småbyen Finnsnes i Midt-Troms. Stallen er nybygd, og er utgangspunktet for våre aktiviteter. Vi saler opp og rir rett ut i skogen og oppover i fjellet rett fra stallveggen.

I våre korte, lyse sommeruker tilbyr vi rideturer både natt og dag. Å ri i vakkert landskap under det spesielle lyset fra midnattssola er en unik opplevelse. Det er noe spesielt ved å være ute i naturen ved midnatt, det er magisk, enten vi bader i idylliske Reisvatnet eller skuer utover de syv prestegjeld fra et utkikkspunkt på fjellet.

Like magisk er det i mørketida, da vi tilbyr kveldsturer på hesteryggen eller i slede med skinnfeller og hestebjeller (dombjeller i juletida) under nordlyset og et krystallklart stjerneteppe. Da er ingen andre steder i verden nærmere himmelen! Prisen inkluderer da hodelykter og varme ridevanter i tillegg til den obligatoriske ridehjelmen, som er påbudt i Norge. Ta med varmt yttertøy.

THE GOLD CHAMPAGNE TOUR/ THE COWBOY TOUR:
Typisk venninnetur? Ca. 1 time til hest med behagelig stopp for snackmåltid og gull-champagne! Etterpå er det mulig å benytte seg av jacuzzien ved stallen for å løse opp litt støle muskler, eventuelt med påfyll av den gyldne champagnen…

Vi tar gjerne gutta med på tur også, og bytter champagnen ut med lokalt øl og tørket reinkjøtt for cowboyene…

Kr. 600,- pr. pers. inkl. snackmåltid og champagne.
Kr .200,- pr. pers. i jacuzzi med påfyll

Ved flere enn 6 deltagere, bytter vi på å gå og ri – spesielt egnet for urutinerte ryttere.

KORT TUR, 1,5-2 timers turer:
Vi saler opp i stallveggen og rir oppover i skogen med formidabel utsikt over hele dalen til vakre Krokvatnet, der vi hører naturens lyder, ser ørreten sprette, kanskje ser elgen og koker bålkaffe som serveres sammen med noe hjemmebakt.

Hvem: Nybegynnere og øvede, enkeltpersoner eller grupper (maks, 6 stk.).
Nkr. 885,- pr. pers. Minimum 2 deltagere.

Barn under 8 år og uerfarne ryttere kan være med på disse turene etter avtale med våre hestekyndige turguider. Av sikkerhetsmessige årsaker og egen komfortopplevelse, kan vi bistå med egne leiere til hestene på disse turene til en ekstrakostnad på 200 kr. pr. person.

HALVDAGSTURER, 3-4 timer:
På halvdagsturene våre sitter vi til hest i 3-4 timer. Vi klatrer til utkikkspunkt oppi fjellsidene som gir 360 graders utsikt over hele Midt-Troms. Underveis svinger vi kanskje innom vakre Krogstadtunet, får en liten historieleksjon i velholdte, gamle bygninger og et enkelt måltid tilpasset når på døgnet vi rir. Disse turene og stedene vi rir til, tilpasses kundenes ønsker. Etterpå kan man benyttes stedets jacuzzi etter rideturen (Nkr. 200,- pr. pers. inkl. drikke).

Hvem: Nybegynnere og øvede, enkeltpersoner eller grupper (maks 6 stk.)
Nkr. 1650,- pr. pers. Minimum 2 deltagere. Inkluderer måltid.

HELDAGSTURER, 5-6 timer:
Fjellturer som tar hele dagen – eller hele kvelden… Vi sitter på hesteryggen i 5-6 timer og lar våre stødig, norske hester ta oss gjennom landsbyen, opp igjennom skog og li, helt til fjells. Vi opplever fantastisk utsikt over vakker natur og uberørte fjellvidder. Kanskje ser vi havørn, elg, rein, rev og hare. Om høsten stanser vi kanskje for å plukke blåbær eller friskvillbringebær og den berømte nordnorske fjellmolta til dessert. Kanskje legger vi turen innom lokale reindriftssamer for en smak på tørket reinkjøtt som er en skikkelig delikatesse! Tilbereding av måltid gjøres på norsk måte – over bålet..

Hvem: Øvede, enkeltpersoner eller grupper (maks 6 stk.)
NKr. 2550,- pr. pers. Minimum 2 deltagere. Inkluderer måltid, alt etter sesong og tid på døgnet.

Tilgang til jacuzzi etterpå. NKr.200,- pr pers)

KANEFART (Kun vinterstid):
Tradisjonelle hest og slede-turer på vakre og øde skogsveier med glitrende hvit snø under nordlys og stjernehimmel. Uforglemmelig!

Vær- og føreavhengig.

Hvem: Alle
Pris etter nærmere avtale med Viking Horses AS

RIDETIMER på stallen:
I samarbeid med Evenmo Fritidsgård, kan vi også tilby ridetimer med rideinstruktør på anleggets utendørs ridebane, sommer som vinter. Her kan nybegynnere få undervisning i trygge rammer eller de mer øvede kan få rideundervisning i dressur eller enkel sprangridning.

Nkr. 350,- pr. person pr. leksjon. (1 time). Maks 4 deltakere med noenlunde samme ferdighetsnivå pr. ridetime.
Address: Sørsiveien 146, 9310 SØRREISA
Phone: 004790970326
Email: