FAQ

Velkommen til vakre Senja og Dyrøy!

Hvordan kommer jeg meg til Senja og Dyrøy?

Store deler av Senja og Dyrøy er kun tilgjengelig med bil, så du bør enten kjøre selv eller leie bil. For den spreke er det også mulig å sykle. På sommeren er det fergeforbindelse på Brensholmen på Senja. Hurtigbåtforbindelse mellom Harstad, Engens, Brøstadbotn, Finnsnes og Tromsø. Bussruter går på store deler av Senja og Dyrøy og følger gjerne skolerutene. Du kan sjekke om det går ann å reise kollektivt dit du skal HER

Om du ønsker å overnatte hos en av de fantastiske bedriftene i området vårt kan de fortelle deg om mulighetene for skyss til deres reisemål. Du kan finne din overnatting HER - PS; Du kan se overnattingsstedene i kartet.

Nærmeste flyplass

Vi har tre flotte flyplasser i nærområdet. Bardufoss er den aller nærmeste med kort vei til både Senja og Dyrøy. Tromsø og Evenes er ca 2-3 timer unna i kjøring, men kan være et godt alternativ om man ønsker å leie bil og gjerne vil se litt i nærområdet og oppleve mest mulig på veien.

Er det dyrt?

Vi er verken dyrere eller billigere en resten av landet, og vi har et spenn fra vandrehjem til hotell. Vi har også noen helt spesielle overnattinger for de som ønsker en ekstra spennende opplevelse i vårt vakre landskap.

Er det vanskelig å reise hit?

Nei, det er lett å finne frem. De som tilbyr overnatting er også god til å dele informasjon og kunnskap som hjelper deg til å få en drømmetur til Senjaregionen.

Er det vanlig å se Nordlys i Senjaregionen?

Ja, det er vanlig å se nordlys i regionen og vi har svært gode forhold for å se spektakulære nordlys. Det finnes en rekke apper som viser nordlysvarsel som kan fortelle deg når og hvor det er best forhold. Bil kan være godt å ha. Ellers er det også flere av våre dyktige turistbedrifter som tilbyr nordlystur, med profesjonelle nordlysguider.

Les mer om nordlyset HER

Er det virkelig lyst hele natten på sommeren?

Ja, midtnattsola er et vakkert skue og lyse og deilige sommernetter i nord er verdt å få med seg. Midnattsola byr på en helt spesiell ro og lange lyse sommernetter kan by på både gode samtaler og sjelefulle øyeblikk. Midnattsola kan du se når solen ved sin laveste posisjon iløpet av et døgn ikke går under horisonten. Når skydekket ikke er i veien er altså solen synlig 24 timer i døgnet. Midnattsola er synlig i sin helhet ca en måned før og en måned etter st.hans. 23 juni.

Camping

Vi har mange flotte campingplasser i regionen, enten du ønsker deg til Senja eller Dyrøy. Alle tilbyr teltplass og har flotte fasiliteter. Vi anbefaler ellers backpackere å campe på den vakre Ersfjordstranda. Der er det tilgang til do på den berømte og flotte "gulldassen" med storslagen utsikt til Okshornan.

Vi er tilgjengelig på telefon mellom kl 0800 - 1600 hver dag.
Henvendelser på e-post besvares fortløpende.

Turistkontoret: Telefon (+47) 930 22 333 

 

Reiselivssjef: Dan Björk

Telefon: (+47) 930 22 333            

 E-post: [email protected]

 

Informasjons-og markedsansvarlig:  Jenny Hoff 

E-post: [email protected]